От понеделник всички ученици ще се върнат в клас. Те ще

...
От понеделник всички ученици ще се върнат в клас. Те ще
Коментари Харесай

От понеделник всички учeници се връщат в училище

От понеделник всички възпитаници ще се върнат в клас. Те ще бъдат тествани един път в седмицата. Това са решили на съвещание здравните управляващи и просветното министерство. Според здравния министър Стойчо Кацаров решението е взето поради ниската заболеваемост измежду децата. " Това може да усилва леко риска, само че е пренебрежимо малко и не съставлява заплаха за цялостната противоепидемична конюнктура ", посочи той.

Предложението важи за всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас. Изискването за тестване два пъти в седмицата остава за преподавателите и учебния личен състав. По думите му за всички са обезпечени щадящи проби, които би трябвало да стигнат доникъде на януари 2022 година Обсъжда се тестването да се прави в понеделник. И ще се изисква в областите, където заболеваемостта е над 250 хиляди на 100 хиляди души население. Остава изискването в случай че над 50% от родителите не са съгласни с тестването, да се учи онлайн.

В рамките на деня ще бъде издадена заповед, която да регламентира измененията. От понеделник отпада и възбраната за плановия банкет и плановите операции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР